10 najobľúbenejších škandinávskych dizajnoviek roku 2021

Predstavujeme zoznam najväčších obľúbencov roku 2021 na DESIGNSPOT. Pozrite sa, či máte doma niektorý z nich alebo sa inšpirujte a urobte si radosť.

1. sada koreničiek MENU Bottle

Súprava koreničiek od MENU patrí medzi vaše najobľúbenejšie kúsky už tradične a nie inak tomu bolo aj vlani. Za svoj úspech vďačí ikonickému dizajnu v tvare fľaše a kvalitnému spracovaniu z odolného plastu. Vnútri sa skrývajú odolné keramické mlecie kamene s nastaviteľnou hrubosťou mletia. A šikovným detailom je, že namleté ​​korenie sa sype z hornej časti. Nezostávajú tak na stole nežiaduce stopy.

2. termohrnček STELTON To-Go

Prenosné termohrnčeky To-Go Click značky STELTON majú štýlový dizajn, perfektné spracovanie z ocele a patentovaný uzatvárateľný systém, cez ktorý neunikne ani kvapka. Zo všetkých farebných variantov, ktoré u nás nájdete, je najobľúbenejší variant „soft rose“ . Veľkým hitom sú ale aj varianty Moomin s krásnymi kresbami na motívy Mumienkov.

3. policový systém STRING

Policový systém STRING patrí bezpochyby do kategórie ikonického škandinávskeho nábytku. Jednoduchá, ale premyslená nadčasová konštrukcia podobná stavebnici ponúka takmer neobmedzené možnosti zostavenia a využitia. Zostavy na mieru alebo hotové balíčky s názvom „Pocket“ zdobia už plno vašich domovov aj kancelárií. Prečítajte si viac o vzniku a histórii značky STRING v našom magazíne.

4. čajová kanvica MENU

Štýlová sklenená kanvica od MENU splní požiadavky aj tých najnáročnejších milovníkov čaju. Jednoduchý dizajn z dielne štúdia Norm Architects je inšpirovaný ázijskou zen filozofiou. Čisté sklo vám umožní vychutnať si krásnu farbu čaju a sledovať, ako sa voda postupne zafarbuje. Zaujímavým detailom kanvice je sitko na čaj pripevnené k silikónovému remienku, za ktorý ho môžete po vylúhovaní jednoducho vytiahnuť.

5. lampy TR od MENU

Vrcholom minimalizmu je kolekcia lámp TR značky MENU. Dominuje im rozmerná okrúhla žiarovka z mliečneho skla s hodvábne matnou povrchovou úpravou a nájdete ich u nás v mnohých variantoch pre rôzne možnosti použitia – ako závesné, nástenné aj stolné lampy. Stolné majú štýlovú základňu z brúsenej mosadze alebo ušľachtilého mramoru.

6. rýchlovarná kanvica STELTON

Rýchlovarné kanvice z kolekcie EM77 od STELTON nadväzujú na populárny rad termosiek , z ktorej si berú oceňovaný minimalistický dizajn. Okrem kanvice na ohrev vody tak získate nadčasový dizajnový doplnok na kuchynskú linku, na ktorý je radosť pozerať. Kanvica je vyrobená z kvalitného plastu a je tak veľmi ľahká a odolná.

7. kvetináče s podstavcami MENU

Dizajnové kvetináče na drôtených podstavcoch Wire od MENU potešia vás aj vaše rastlinky. Za pomoci podstavcov niekoľkých veľkostí s nimi môžete vytvoriť štýlovú kvetinovú zostavu. Navyše skvele vyniknú nielen doma, ale vďaka spracovaniu z ocele aj vonku, kde bez problémov odolajú vplyvom počasia.

8. stojan na papierové utierky SKAGERAK

Tiež obyčajný stojan na papierové utierky môže byť štýlovou dekoráciou. Minimalistický stojan SKAGERAK z dubového dreva je ozdobený slušivým koženým pútkom, za ktoré ho hravo prenesiete kamkoľvek bude treba. V prírodnej aj čiernej farbe vyzerá luxusne a odporúčame ho skombinovať s ďalšími drevenými doplnkami do domácnosti SKAGERAK , ktoré sú povestné perfektnou kvalitou a remeselným spracovaním.

9. vešiaky Afteroom od MENU

Minimalistické vešiaky Afteroom sú jedným z ikonických kúskov značky MENU. Na stenu ich jednoducho pripevníte pomocou skrytých skrutiek, takže nič nenaruší ich vizuálnu čistotu. Navyše sú sami o sebe štýlovou dekoráciou – či už v klasickej verzii so šiestimi alebo zjednodušené s dvoma úchytmi.

10. dekantačná karafa MENU

Dekantačné karafy od MENU sú dielom presláveného dizajnérskeho štúdia Norm Architects a povznesú pitie červeného vína doslova na vyššiu úroveň. Víno sa vďaka dekantéru prevzdušní a zbaví nežiaducich tónov. Samotný proces dekantácie je veľmi zaujímavý zážitok – karafu pripevníte za hrdlo fľaše vína a opatrne ho otočíte hore nohami. Víno tak bude efektne stekať po stenách karafy a celý proces tak prebehne v niekoľkých okamihoch. Víno potom môžete štýlovo nalievať priamo z karafy.

Prečítajte si tiež