Žiarivá mosadz ako nadčasový hit moderného bývania

Mosadz v poslednej dobe zažíva renesanciu. Vybrali sme niekoľko kúskov, kde tento materiál podobný zlatu hrá hlavnú rolu. Presvedčte sa sami o nadčasovej kráse mosadze.

Použitie mosadze v interiérovom dizajne nie je ničím novým. Často ju však spájame skôr s historickými doplnkami a prvkami v pôvodných interiéroch. V poslednej dobe ale tento krásny a nadčasový materiál zažíva svoju renesanciu a výrobcovia ho vracajú do života vskutku originálnymi spôsobmi.

Kolekciu zrkadiel Nimbus pre MENU navrhlo dizajnérske štúdio Krøyer-Sætter-Lassen. Na originalite im dodáva efektný rám, ktorý zrkadlo obopína a tiež dekoratívne detaily – napríklad viditeľné skrutky pripevňujúce zrkadlo k rámu.

Podlahová lampa JWDA od MENU je inšpirovaná tradičnými olejovými lampami. Elegantný, ale odvážny dizajn lampy vychádza z kontrastov tvarov aj materiálov – oválne tienidlo z opálového skla sa vznáša na tenkej kovovej stonke nad valcovitým kamenným podstavcom. Mosadzné detaily potom podčiarkujú krásu lampy a dodávajú jej nadčasovosti.

Dnes mosadz patrí medzi veľmi trendy materiály av modernom bývaní má rozhodne svoje miesto. Predovšetkým v kombinácii so súčasnými minimalistickými interiérmi plnými jemných tlmených farieb vyzerá skvele a pridáva dotyk exluzivity.

Prečítajte si tiež