Záhradné stolovanie a najlepšie severské doplnky

Sezóna raňajok na terase a záhradného grilovania je v plnom prúde a tak sme pre vás nachystali niekoľko tipov, s ktorými si tieto krásne okamihy užijete ešte viac. A ako inak ako v škandinávskom štýle.

Poriadny podnos je základ

Bez podnosu si stolovanie nevieme predstaviť. Vďaka nemu ľahko premiestnite väčšie množstvo vecí a preto by mal byť dostatočne veľký a predovšetkým pevný a pevný. Bonusom sú zvýšené hrany, ktoré udržia obsah na mieste.

Podnos z kvalitného dreva bude tiež krásnou dekoráciou, ktorá môže zdobiť vašu kuchyňu alebo jedáleň aj keď práve nie je potreba. Kvalitné drevo navyše ľahko prežije aj zopár kvapiek vody, ktorým sa vonku občas nevyhneme.

Podnos Nordic od SKAGERAK urobí radosť každému, kto má rád poctivé výrobky z dreva. Je totiž vyrobený z duba a precízne opracovaný v duchu moderného škandinávskeho dizajnu.

Podnosy Fionia sú svojou mimoriadnou kvalitou typické. Vyrobené z dubového alebo teakového dreva zručnými severskými remeselníkmi vyzerajú na stole krásne a vydržia doslova všetko. Navyše vďaka neošetrenému drevu časom získavajú nádhernú patinu.

Podnos Norr je vyrobený z dubového dreva a zaujímavosťou sú mäkké kožené remienky po stranách, za ktoré sa ľahko prenáša a taktiež mu dodávajú šmrnc.

No. 10 sú štýlovo čisté, krásne a praktické podnosy, ktoré pre značku SKAGERAK navrhol dizajnér Teruhiro Yanagiharou v štýle tradičného japonského minimalizmu.

Servírujte dobré pitie štýlovo

Pri grilovačke s priateľmi aj romantických raňajkách nesmieme zabúdať na niečo dobré na pitie. Termosky udržia ranný čaj alebo kávu horúce. Veľké džbány na čistú vodu sa zase postarajú o náš pitný režim. A čo môže byť krajšie, než pohár dobrého vína pri zapadajúcom slnku?

Termoska STELTON nielen skvele vyzerá, ale je aj mimoriadne praktická. Vďaka špeciálnemu vákuovému obalu udrží teplotu mnoho hodín.

Elegantný džbán Etruscan od MENU je vyrobený z leštenej nerezovej ocele a svojou ladnou siluetou obohatí nielen jedálenský stôl.

Vďaka dekantéru od MENU sa víno prevzdušní a zbaví nežiaducich tónov. Samotný proces dekantácie je veľmi zaujímavý zážitok a víno potom môžete štýlovo nalievať priamo z karafy.

Šikovné doplnky vždy po ruke

Nevyhnutnosti, bez ktorých to skrátka nejde. Mlynčeky na soľ a korenie alebo šikovný držiak na papierové utierky budú vždy pripravené v správnej chvíli na správnom mieste.

Minimalistický stojan na papierové utierky od SKAGERAK je vyrobený z odolného dubového dreva a doplnený slušivým koženým pútkom, za ktoré ho hravo prenesiete kamkoľvek bude treba.

Bez dizajnových mlynčekov na soľ a korenie Bottle od MENU si už dnes hodovanie pri stole nevieme predstaviť. Meno im dal tvar pripomínajúci fľašu, vyrába sa v celom rade farebných prevedení a majú nastaviteľnú hrubosť mletia.

Dizajnové mlynčeky na korenie z kolekcie kuchynských doplnkov George Sowdena, ktorú navrhol pre značku HAY, sú typické hravými tvarmi a odvážnou farebnosťou.

Stojan na papierové utierky Porter od HAY ponúka jednoduchý dizajn s praktickým detailom - otočnou rukoväťou v hornej časti, ktorú napriamite keď je potrebné vymeniť rolu a natočíte do zvislej polohy pre jej zafixovanie.

Prečítajte si tiež