Vítame značku HAY – ikonu moderného severského designu

Nápadité kúsky plné farieb a hravosti - to je dánska značka HAY. Objavte ikonu moderného škandinávskeho designu, pre ktorú navrhujú tí najlepší zo súčasných dizajnérov.

Napadlo by vás, že za značkou HAY stojí v podstate milostný príbeh? Zakladatelia a dnes už manželia Mette a Rofl Hayovci sa prvýkrát stretli ako spolupracujúci dizajnéri pre značku Gubi. Iskra zapálila a okrem ich životného partnerstva dala v roku 2002 vzniknúť aj spoločnej firme a dnešnému poprednému výrobcovi dizajnového nábytku, svietidiel a bytových doplnkov.

Zakladatelia značky – Rolf a Mette Hayovci.

Ako dnes spomína sama Mette Hay: „Rolf túžil založiť vlastnú firmu, ale obával sa o svojom sne hovoriť. Často totiž narážal na opatrné reakcie okolia, ktoré jeho nadšenie nezdieľalo. Konkurencia je predsa obrovská“. Keď ale prvýkrát uvidela skice a originálne Rolfovi návrhy v kombinácii s jeho neuveriteľným zápalom, bolo rozhodnuté a pustili sa do spoločného projektu.

Značka HAY podľa vlastných slov čerpá inšpiráciu v realite všedného života, ktorú prelína s vplyvmi designu, architektúry a módy. Vždy sa pre každý nový kúsok snaží hľadať nevšedný pohľad na zavedené postupy.

Hodnoty, ktoré svojej novej značke od začiatku Hayovi vtlačili, pretrvávajú dodnes - veria totiž, že dobrý dizajn má byť dostupný pre každého. Od začiatku sa teda Mette a Rolf zaviazali spolupracovať s tými najtalentovanejšími a najodvážnejšími dizajnérmi z celého sveta a vytvárať spoločne prémiové produkty, ktoré však budú vďaka rozumnej cenovej politike dostupné širokej skupine zákazníkov.

HAY má na svojom konte niekoľko ikonických kúskov nábytku, medzi ktoré bezpochyby patrí prenosný stolík DLM alebogeometrický stolík Tray . Práve konferenčné stolíky sú silnou doménou značky.

Kofi je kolekcia elegantných konferenčných stolíkov, ktoré charakterizujú jednoduché tvary inšpirované designom deväťdesiatych rokov a dôraz na krásne ušľachtilé materiály, akými je masívne drevo a nadčasové sklo.

Štýlovo čisté, avšak neprehliadnuteľné sú stolné , stojacie , závesné aj prenosné lampy HAY. Nájdete medzi nimi aj krásne dizajnové kúsky s takmer umeleckou hodnotou, ktorou sa môže pochváliť napríklad séria Pao .

Závesné lampy z kolekcie Nelson sú dielom slávneho amerického dizajnéra Georgea Nelsona. Uzreli svetlo sveta už v roku 1952, ale dnes znovu vychádzajú v reedícii značky HAY.

Kolekcia stoličiek, kresiel a barových stoličiek Hee sa skvele hodí do interiéru aj von. Obľúbený minimalistický dizajn založený na drôtenej konštrukcii k HAY neodmysliteľne patrí.

Nemenej ikonické sú doplnky HAY. Rad originálnych kobercov , doplnkov na stolovanie alebo napríklad obľúbených kvetináčov Flowerpot pomôžu interiér doladiť k dokonalosti.

Značka HAY si získala oprávnenú povesť moderného priekopníka škandinávskeho designu. Nadčasový nábytok, svietidlá aj doplnky HAY sú výnimočné originálnym dizajnom, prémiovou kvalitou av neposlednom rade aj radom inovácií.

Objavte celú ponuku značky HAY na eshope DESIGNSPOT , ktorú navyše neustále rozširujeme o ďalšie krásne kúsky.

Prečítajte si tiež