TOP 11 dizajnových darčekov, ktorými urobíte radosť

Darujte kúsok škandinávskeho designu. Vybrali sme naše najväčšie bestsellery a designové novinky, s ktorými urobíte radosť nielen milovníkom špičkového designu.

1. Prenosné lampy PC značky HAY

Prenosné stolné pampy PC dizajnéra Pierra Charpina patria medzi ikony značky HAY. Sú vyrobené z robustného plastu a majú špeciálnu povrchovú úpravu odolnú proti poškriabaniu a vode. Skvele sa tak hodí nielen ako dekoratívne lampy do interiéru, ale aj ako príležitostné osvetlenie na záhradu alebo terasu. Praktickým detailom je integrovaný stmievač na reguláciu intenzity svetla.

2. Sklenené kanvice na čaj MENU

Kanvica MENU patrí medzi stálice nielen na Vianoce. Je mimoriadne obľúbená minimalistickým dizajnom, ktorý je inšpirovaný tradičnou ázijskou zen filozofiou. Všimnite si praktické sitko na čaj upevnené k silikónovému pásiku, za ktorý ho ľahko po vylúhovaní vytiahnete nad hladinu. Kanvica je k dispozícii v dvoch veľkostiach a je možné dokúpiť aj šikovný ohrievač na čajovú sviečku , ktorý udrží čaj dlhšie horúci.

3. Štýlové plagáty The Poster Club

Kolekcia mimoriadnych plagátov kodanského štúdia The Poster Club vznikla z exkluzívnej spolupráce s množstvom zavedených aj začínajúcich umelcov z celého sveta. Moderné a prémiové kúsky, ktoré sa hodia do každého typu interiéru potešia celým radom krásnych motívov, vysokou kvalitou tlače a tiež darčekovým balením v hodvábnom papieri a elegantnom čiernom tubuse.

4. Mlynčeky na korenie značky MENU

Koreničky MENU nesmú chýbať v žiadnej štýlovej kuchyni alebo jedálni. Sú oceňované pre jednoduchý a čistý dizajn inšpirovaný tvarom fľaše a taktiež kvalitným spracovaním zo špeciálneho plastu, ktorý vydrží aj menej šetrné zaobchádzanie. Namleté ​​korenie sa sype z hornej časti mlynčeka, takže na stole nezostanú nežiaduce stopy. Samozrejmosťou sú kvalitné keramické mlecie kamene vo vnútri a možnosť nastaviť hrubosť mletia podľa potreby.

5. Termohrnčeky To-Go od STELTON

Termohrnčeky To-Go Click dánskej značky STELTON udržia nápoj horúci až 12 hodín, takže zahrejú aj pri tej najdlhšej prechádzke horúcou kávou, čajom alebo varením. Šikovný patentovaný uzáver umožňuje piť bez nutnosti odskrutkovať viečko. Termohrnčeky majú štýlový čistý dizajn, sú vyrobené z odolnej ocele a lakované do celej palety krásnych farieb, vrátane špeciálnej kolekcie s obľúbenými Mumienkami.

6. Doplnky na stolovanie HAY

Značka HAY predstavila kolekciu štýlových doplnkov , ktoré sa budú na jedálenskom alebo kuchynskom stole vynímať. Sú vyrobené z odolného borosilikátového skla, takže hocičo vydržia. French press, sady hrnčekov alebo nevšedný podstavec na zákusky alebo vianočné pečivo z tejto kolekcie sú výnimočné pestrými farbami, ktoré vnesú do kuchyne optimizmus a veselú náladu.

7. Prenosná lampa Carrie od MENU

Lampy Carrie bezpochyby patria medzi ikonické škandinávske kúsky. Skvele sa hodí ako dekoratívne svietidlo, ktoré oživí dlhé zimné večery príjemným a mäkkým osvetlením podobným hrejivému svetlu sviečky. Lampu navyše ľahko prenesiete kamkoľvek, kde si práve potrebujete posvietiť. Obsahuje stmievač a na vstavanú batériu zvládne svietiť až 10 hodín bez pripojenia k zdroju napájania.

8. Dekantačná karafa na víno MENU

Dekantér je doslova povinnou súčasťou výbavy každého milovníka dobrého vína. Víno sa vďaka nemu otvorí, prevzdušní a tiež zbaví nežiaducich tónov. Sklenený dekantér MENU umocní zážitok z vína a odprevadí ho zaujímavý vizuálny pohľad – karafu pripevníte za hrdlo fľaše vína a opatrne ho otočíte hore nohami. Víno tak bude efektne stekať po stenách karafy a celý proces tak prebehne v niekoľkých okamihoch. Víno potom môžete štýlovo nalievať priamo z karafy.

9. Oceňované termosky STELTON

Termoska STELTON je právom označovaná ako dizajnová ikona. Od roku 1977, kedy prišla na svetlo sveta, sa stala absolútnym bestsellerom tejto dánskej značky a dnes takmer nenájdete severskú domácnosť, ktorú by termoska s označením EM77 nezdobila. Na svojom konte má množstvo prestížnych dizajnových ocenení, je ale tiež mimoriadne praktická – nápoj udrží horúci mnoho hodín a vďaka odolnému plastu sa hodí do domácnosti, ale aj na cesty.

10. Látková taška Weekend od HAY

Všestranné látkové tašky Weekend patria medzi kúsky, ktoré je dobré mať vždy pri sebe. Ľahko ich zložíte do malého balíčka, ale keď sú potrebné, ponúknu neuveriteľne veľkorysý priestor ideálny napríklad na veľký nákup, športové potreby alebo výbavu na víkendový výlet. Tašky sú vyrobené z hrubého a odolného plátna z recyklovanej bavlny ak dispozícii v niekoľkých štýlových farbách.

11. Župany a papuče značky HAY

Župany a papuče Waffle nebudete chcieť zložiť. Sú vyrobené z mäkkej a savej bavlny s trojrozmernou vaflovou štruktúrou, vďaka ktorej sú príjemne mäkké a hebké na dotyk. V chladných dňoch zahrejú a vďaka štýlovým farebným kombináciám v nich môžete vyraziť pokojne aj na módnu prehliadku.

Nevybrali ste si? Mrknite tiež do nášho vianočného rázcestníka , kde nájdete množstvo ďalších dizajnových tipov.

Prečítajte si tiež