Predstavujeme nové dizajnové lampy HAY, ktoré si zamilujete

Dánska značka HAY predstavila nálož noviniek pre tohtoročnú jesennú sezónu, medzi ktorými je silné zastúpenie skutočne mimoriadnych dizajnových svietidiel. Objavte s nami to najlepšie z nich.

Lampy Parade na pomedzí umenia a dekoratívnych svietidiel

Kolekcia lámp Parade nás očarila na prvý pohľad. Jednotlivé svietidlá upútajú nápadným vzhľadom pripomínajúcim svetelné sochy. Sú totiž ručne fúkané z farebného skla, ktoré im prepožičiava charakter umeleckých kúskov. Skvele vyniknú samostatne, ale skutočne pôsobivú dekoráciu získate skombinovaním rôznych veľkostí a farieb.

Stolové lampy Anagram ako pocta tradičným pracovným lampám

Lampy Anagram sú výraznými kúskami dizajnéra Sama Wellera, ktorý sa inšpiruje tradičnými pracovnými lampami. Ich dizajn dokonale snúbi funkčnosť s vizuálnou estetikou a je založený na kontrastoch – robustné telo je tvorené jemnými zaoblenými krivkami, veľkorysé lesklé tienidlo z odolnej ocele drží subtílne nohy z matného hliníka.

Papierové lampy Cube v štýle japonského minimalizmu

Papierová kocka na tenkých nožičkách, tak by sa dali v krátkosti charakterizovať stojacie aj stolné lampy Cube . Sú však oveľa zaujímavejšie – pred použitím si ich musíte sami zložiť podobne ako japonské origami. Dodávajú sa totiž v minimalistickom a takmer až vreckovom balení.

Samotný postup na zloženie lampy je zábavný a ľahko ho zvládnete pomocou priloženého návodu.

Zaujímavosťou je aj samotný „papier“, ktorý tvorí tienidlo – jedná sa totiž o špeciálny materiál vyrobený z recyklovaných PET fliaš a teda oveľa odolnejší aj trvanlivejší ako klasický papier. Môžete ho pokojne utrieť vlhkou handričkou. Vizuálne a na dotyk je ale od papiera takmer na nerozoznanie.

Kolekcia lámp LBM oslavuje krásu geometrie a jednoduchosti

Fascinácia monolitickou geometriou, farbami a hrou svetla a tieňov je u lámp LBM viditeľná na prvý pohľad. Ich dizajn je založený na tenkom pláte oceľového plechu, ktorý je formovaný do jednoduchého utilitárneho tvaru a dáva mu tak výrazný charakter a umeleckú kvalitu. V niekoľkých farebných variantoch oživí každý interiér.

Praktické a vizuálne čisté závesné lampy Factor Linear Suspension

Perličkou na záver sú mimoriadne svietidlá Factor Linear . Na prvý pohľad jednoduchá rúrková konštrukcia ukrýva množstvo inovácií. Telo lampy je totiž otočné o 360 stupňov a môžete ho tak ľahko smerovať podľa potreby - pri natočení dole vytvoríte ideálne priame svetlo vhodné napríklad nad jedálenský stôl alebo kuchynskú linku. A pri natočení k stropu vznikne naopak príjemné ambientné osvetlenie.

Ako sa vám tohtoročné novinky páčia? My sme z nich doslova unesení a nemôžeme sa dočkať, až budeme mať príležitosť ich vidieť v reálnom použití napríklad vo vašich krásnych domovoch, ktoré nám často ak našej veľkej radosti zdieľate cez Instagram .

Prečítajte si tiež