Tipy pre štýlové osvetlenie na záhradu alebo terasu

Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, s ktorými pri letnom grilovaní nezostanete po tme. Vytvorte na záhrade alebo terase príjemnú romantickú atmosféru s dizajnovými prenosnými lampami.

Dni sú síce stále dlhšie, grilovanie alebo večerný koktail na záhrade sa ale ľahko pretiahnu až do neskorých nočných hodín. Podvečerné šero a tma majú svoju nezameniteľnú romantiku, ale so správne zvoleným osvetlením ju môžeme ešte umocniť.

Nadčasovou letnou klasikou sú tradičné papierové lampióny alebo reťaze so žiarovkami, zdanlivo náhodne rozvesené po okolitých stromčekoch a kríkoch. Malé či veľké, farebné alebo čisto biele – vždy budú vyzerať skvele a dodajú nádych stredomoria.

Nesmieme zabudnúť ani na klasické sviečky, ktoré so svojim upokojujúcim plápolavým svetlom nesmú chýbať. Tradičné svietniky sa však von tak nehodia – aj menší vánok nám môže v lepšom prípade sviečky pozhasínať, v horšom prevrhnúť. Ideálne sú sklenené svietniky s vysokým okrajom, ale rovnako dobre poslúži aj obyčajná zaváračka.

Svietniky Echassé značky MENU ponúkajú ideálny úkryt pre sviečku, ktorú vďaka hlbokej sklenenej nádobe perfektne uchránia pred vetrom. Opálové alebo dymové sklo, z ktorého sú svietniky vyrobené, zároveň vytvára veľmi pekný vizuálny efekt.

Veľkým hitom posledných rokov sú prenosné stolné lampy. Vyzerajú krásne nielen v interiéri, ale ľahko ich prenesiete aj von. Vďaka vstavanej batérii vydržia svietiť obvykle až 12 hodín bez zdroja napájania a často disponujú regulovateľnou intenzitou osvetlenia, takže o správnu romantiku bude postarané. Navyše bývajú vyrobené z odolných materiálov ako je oceľ alebo tvrdený plast, takže hocičo vydržia.

Prenosné stolné pampy PC dizajnéra Pierra Charpina patria medzi ikony značky HAY. Lampy sú vyrobené z robustného plastu a majú matnú povrchovú úpravu odolnú proti poškriabaniu a vode.

Prenosná stolná lampa Apollo značky HAY bola navrhnutá štúdiom STUDIO 0405 a je výnimočná tým, že je celá ručne vyrobená z jedného kusu opálového skla. Každá lampa je tak jedinečným kúskom.

Prenosná stolná lampa Column značky MENU bola inšpirovaná stĺpikmi, ku ktorým sa ukotvujú plavidlá na móle. Má teda nápadný dizajn hríbovitého tvaru s modernými hranami a efektnou bronzovou povrchovou úpravou. Je však vyrobená z hliníka a teda veľmi ľahká.

Prenosné lampy Pao vznikli v spolupráci značky HAY s japonským dizajnérom Naoto Fukasawou, ktorý im vtlačil jednoduchú a elegantnú estetiku inšpirovanú tvarmi tradičných mongolských stanov.

Lampa Carrie už svojim názvom aj dizajnom priamo nabáda k tomu, aby ste ju vzali so sebou. Šikovná rukoväť uľahčuje prenášanie a môžete za ňu lampu pokojne zavesiť. Krásny klasický kúsok značky MENU.

Prezrite si ponuku prenosných lámp na DESIGNSPOT .

Prečítajte si tiež