Jesenné novinky MENU pre útulný a hrejivý domov

Objavte nové kúsky dánskej značky MENU. Dekoratívne svietidlá, svietniky a ďalšie doplnky majú jedno spoločné – pomôžu doma vytvoriť príjemnú atmosféru pre nastupujúcu jeseň.

Dekoratívne lampy Ignus ako moderná náhrada sviečok

Dekoratívne LED lampy Ignus ponúkajú elegantnú alternatívu tradičným sviečkam. Sú vyrobené z tenkého a priesvitného bone china, čiže kostného porcelánu, ktorý im prepožičiava takmer umeleckú estetiku. Vydávajú tak príjemné tlmené svetlo, ktoré je možné navyše regulovať v troch krokoch pomocou stmievača. Navyše ich vďaka vstavaným batériám neobmedzujú nevzhľadné káble.

Lampy Ignus tvarom pripomínajú sviečky. Sú k dispozícii v niekoľkých tvaroch a veľkostiach a dajú sa tak skvele kombinovať.

Lampy sú vyrobené z priesvitného kostného porcelánu, ktorý im prepožičiava takmer umeleckú kvalitu.

Lampy obsahujú vstavaný LED svetelný zdroj a tiež batériu, takže nič nenaruší ich vizuálnu čistotu.

Kolekcia dekoratívnych doplnkov Colina Kinga

Jednoduchá, sofistikovaná a umelecká. To sú tri slová, ktoré charakterizujú celú kolekciu váz, misiek a ďalších dekoratívnych predmetov Colina Kinga . Výnimočné kúsky, ktoré elegantne doplnia akýkoľvek typ interiéru, očaria prírodnými materiálmi, dôrazom na remeselné spracovanie a nadčasovým dizajnom.

Kolekciu vytvoril exkluzívne pre značku MENU americký štylista a dizajnér Colin King, ktorý patrí medzi najzaujímavejšie mená interiérového designu súčasnosti. Na kúsky z jeho dielne narazíte u tých najväčších svetových značiek aj nezávislých výrobcov.

Kolekcia dekoračných váz, misiek a ďalších predmetov vzišla z exkluzívnej spolupráce značky MENU s dizajnérom Colinom Kingom.

Mosadzná misa Taper a váza Surround z mangového dreva okúzli čistým geometrickým tvarom, ktorý pripomína staroveké nádoby.

Vázy Stance sa hodia na vetvičky alebo dlhé stonky a sú vyrobené z bronzovej mosadze, ktorá časom získava krásnu patinu.

Podnos Relevé patrí medzi najvýraznejšie prvky série. Je vyrobený z odolného akáciového dreva, ktoré patrí medzi najtvrdšie dreviny.

Pre misu Rond sú typické mäkké oblé tvary a spracovania z krásneho bukového dreva.

Zarážky na knihy Converge pôsobia skôr dojmom sochy. Pozostávajú z dvoch kusov lávového kameňa, ktoré nájdu použitie samostatne, alebo sa prepoja do jedného objektu.

Minimalistické aj okázalé svietniky pre hrejivú domácu atmosféru

Minimalistické svietniky Clip si nesú nápadnú inšpiráciu zo stredovekých svietnikov, majú však rýdzo aktuálny a moderný výraz. Tvarovo sú jednoduché, napriek tomu však výrazné. Nájdete ich v dvoch veľkostiach (na jednu alebo tri sviečky) a tiež v nástennom prevedení.

Sympatická jednoduchosť svietnikov Clip si nesie inšpiráciu zo starovekých svietnikov, dáva im však moderný výraz.

Svietniky dodajú interiéru hrejivosť a útulnosť. Sú k dostaniu v čierno lakovanej oceli alebo žiarivej mosadze.

Svietniky z kolekcie Flambeau dizajnérov zo štúdia Krøyer-Sætter-Lassen naopak ponúkajú nevtieravú okázalosť a eleganciu. Sú inšpirované francúzskymi modernistickými svietidlami a nápadne pripomínajú mihotavý plameň sviečky. Odrazivá zadná doska pomáha svetlo rozptyľovať a odrážať do priestoru. Vzniká tak zaujímavý efekt hry svetla a tieňa.

Zaujímavým detailom je zadná doska z leštenej mosadze alebo matnej ocele, ktorá odráža svetlo sviečky a vytvára zaujímavý efekt.

Svietniky Flambeau sú k dostaniu v niekoľkých veľkostiach a ako nástenná aj stolná verzia.

Úplne nové prevedenie obľúbených mlynčekov na korenie

Na záver si nechávame nové prevedenie koreničiek Bottle s názvom „Barley“ , ktoré vnesie do kuchyne hrejivé a upokojujúce farby jesene. Mlynček korunuje drevené viečko z orechového dreva, ktoré zároveň slúži na reguláciu hrubosti mletia.

Najnovší prírastok medzi obľúbenými koreničkami MENU je variant „Barley“ v hrejivých jesenných farbách.

Prečítajte si tiež