Novinky NORTHERN v znamení dreva a severského remesla

Jednoduchý nadčasový tvar, ručná stolárska práca a krásne dubové drevo robia z tohtoročných noviniek výnimočné kúsky, ktoré sa netají ambíciami nás sprevádzať po generácie.

Krása dubového dreva ručne opracovaného šikovnými remeselníkmi do posledného detailu nadchne na prvý pohľad a spája všetky nové kúsky od NORTHERN. Štýlová čistota, ktorá vyzdvihuje prírodnú krásu nábytku, sa zároveň vracia ku koreňom škandinávskeho remeselného umenia a požičiava si z neho to najlepšie.

Rozkladacie stoly Expand

Inšpiráciou pre vznik rozkladacieho stola Expand boli radostné spomienky, ktoré máme spojené s príjemnými okamihmi strávenými pri stole s rodinou a priateľmi. Stôl je možné navyše ľahko rozšíriť a prizvať tak ďalších stravníkov. V guľatej aj obdĺžnikovej verzii prekvapí svojou účelnosťou.

Drevené stoličky a kreslá Oaki

Stolička Oaki snúbi severský dizajn s japonským stolárskym umením a vyznačuje sa jednoduchosťou a umeranosťou, ktorá je pre japonské remeselné spracovanie dreva typická. Šikovným detailom stoličky sú skryté spoje, ktoré jej dávajú odľahčený charakter a vďaka nim pôsobia celistvým dojmom. Stolička vychádza z obľúbeného kresla Oaki .

Stoličky a lavice Pal

Stohovateľné stoličky Pal sú postavené na troch nohách, to im však na stabilite neuberá. Nevšedný dizajn stoličky a dubové drevo, známe svojou odolnosťou a trvanlivosťou z nenápadnej stoličky robí veľmi nadčasový kúsok.

Väčšou sestričkou je potom praktická lavica Pal s výpletom z prírodného rákosia, ktorý nie náhodou pripomína éru nábytku zo začiatku 20. storočia.

Ručne tkané koberce Row

Koberce Row v sebe nesú nenápadnú inšpiráciu severskou krajinou. Majú zemité farby a jemnú geometrickú štruktúru, ktorá pripomína pohľad na nórsku krajinu z vtáčej perspektívy. Rovnobežné línie ako brázdy zoraného poľa sa stretávajú v rôznych uhloch, rovnako ako sa hranica medzi poľami mení od zberu k zberu.

NORTHERN, pôvodne výrobca severských svietidiel, tohtoročnou kolekciou úspešne pokračuje v rozširovaní svojho produktového radu o ďalšie kúsky nábytku a doplnkov, ktoré v sebe nesú jasné posolstvo: spojenie krásy s funkčnosťou, tradičného remesla s moderným dizajnom a návrat k prírodným materiálom.

Prečítajte si tiež