New Works: Keď sa spojí špičkový dizajn a umenie

New Works prináša svieži pohľad na dánsky dizajn, kombinuje minimalizmus s umeleckým výrazom a vytvára odvážne a originálne kúsky, ktoré premenia váš domov na priestor plný inšpirácie a elegancie.

Jednoduchosť, funkčnosť, nadčasovosť – to sú najviac skloňované pojmy ak hovoríme o dánskom dizajne. Značka New Works však do tejto rovnice vnáša svoju vlastnú interpretáciu a nový rozmer, kedy minimalizmus umne a mnohokrát odvážne kombinuje s umeleckým výrazom.

Lampy Nebra ponúkajú jemný kontrast medzi tradičnou a súčasnou dynamikou a dodajú interiéru poetický výraz.

Zrodenie značky

Za značkou stoja dvaja vizionári - Knut Bendik Humlevik a Nikolaj Meier , ktoré ich túžba po jedinečnosti doviedla až k založeniu štúdia, kde sa rodí dizajn so zámerom, patričnou starostlivosťou a kde sa kreativite nekladú prílišné medze. Výsledkom ich úsilia sú potom kolekcie, ktoré prekračujú hranice tradičného škandinávskeho dizajnu a oslovujú ako milovníkov strohého minimalizmu, tak aj tých, ktorí majú v hľadáčiku veci neobyčajné a originálne.

Zatiaľ čo sa Nikolaj stará hlavne o čísla a chod spoločnosti ako CEO, Knut Bendik je kreatívnym riaditeľom a udáva značke smer a víziu.

Kolekcia plná kontrastov

Tvrdé a mäkké materiály, svetlé a tmavé farby, hladké a drsné textúry – kontrast medzi týmito kľúčovými prvkami vytvára nevšednú dynamiku, ktorá sa zrkadlí v každom starostlivo navrhnutom kúsku, či už sa jedná o nábytok, osvetlenie alebo doplnky.

Niekedy sú tie najjednoduchšie veci tie najkrajšie. Policová zostava Display Shelf bola navrhnutá tak, aby sa nenásilne prepojila s už existujúcim priestorom. Premyslený dizajn, ako sú napríklad vstavané knižné zarážky a možnosť zostavu rozširovať podľa aktuálnych potrieb, je stelesnením filozofie značky New Works.

Medzi ikonické produkty značky patria napríklad lampy Margin alebo Tense, ktoré ponúkajú nádherný kontrast jednoduchého tvaru a príjemne rozptýleného svetla, ktoré vychádza cez mäkký materiál. Ďalej sú to stoličky Covent, ktoré vynikajú neobvyklou kombináciou objemnej pohodlnej sedacej časti a subtílneho geometrického podnožia.

Stoličky Covent sú pohodlné a ľahko vytvoria príjemnú atmosféru pri stolovaní.

Umenie a funkcie

Jedným z hlavných pilierov filozofie New Works je spojenie umenia a funkčnosti. Značka spolupracuje s rôznymi umelcami, dizajnérmi a architektmi, aby vytvorila produkty, ktoré nie sú iba praktické, ale aj vizuálne pútavé a inšpiratívne. Každý produkt je výsledkom starostlivého procesu s dôrazom na detail – od výberu materiálov, až po finálne prevedenie. Napríklad svietidlá sú navrhnuté tak, aby nielen osvetľovali priestor, ale aj ho premenili. Lampy vytvárajú hru tieňov a svetla, čo pridá miestnosti nový rozmer a ambientnú atmosféru.

Lampy Tense sa vznášajú ako obláčiky a priestor osvieti jemne rozptýleným svetlom.

Jemná rovnováha

Lampa Kizu je jedným z najznámejších produktov New Works a skutočne stelesňuje myšlienku harmónie a rovnováhy. Toto umelecké dielo sa skladá z dvoch geometrických tvarov – podstavca a tienidla – ktoré akoby levitovali jeden nad druhým. Kontrast medzi masívnym mramorom a subtílnym tvarom akrylového tienidla vytvára dojem, že lampa odoláva základným fyzikálnym zákonom a vytvára tak napätie a vizuálnu zaujímavosť.

Stolové lampy Kizu sú dostupné aj v prenosnej verzii, s ktorou si privediete svetlo kamkoľvek potrebujete.

Čistokrvný minimalizmus

Stolička Missing je ďalším príkladom originálneho designu New Works, ktorý spája jednoduchosť s tajomnosťou. Na prvý pohľad minimalistická stolička pôsobí ľahko a vzdušne, ako by sa vo svojom prostredí strácala. Práve táto ilúzia neviditeľnosti je kľúčovým prvkom designu Missing. Stolička je vyrobená z odolných materiálov, ktoré sú spracované do čistých línií. Je tak ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú do svojho interiéru priniesť kúsok triezveho, ale neprehliadnuteľného designu.

Stolíky Mass: Sochársky minimalizmus v dokonalej forme

Kolekcia stolíkov Mass je ďalším ikonickým počinom značky New Works, ktorý krásne ilustruje schopnosť prepojiť sochárske formy s funkčným designom. Stolíky Mass pôsobia ako monumentálne, ale pritom jemné a elegantné objekty. Každý stolík je ako malé umelecké dielo, ktoré si môžete umiestniť vedľa pohovky alebo kresla ako praktickú odkladaciu plochu, ale aj ako výrazný dizajnový prvok.

Udržateľnosť v DNA

New Works sa tiež hlási k zodpovednému prístupu k výrobe a udržateľnosti. Značka využíva vysoko kvalitné a udržateľné materiály, ako je mramor, mosadz, či drevo, ktoré sú spracované tak, aby mali čo najdlhšiu životnosť. Navyše dbajú na to, aby ich výrobné procesy boli čo najšetrnejšie k životnému prostrediu, čo je dnes pre mnohých zákazníkov kľúčový faktor pri výbere dizajnových kúskov.

Prečo si vybrať New Works?

Ak hľadáte dizajn, ktorý je nielen funkčný, ale aj umelecky hodnotný, New Works je značka, ktorá vás určite nadchne. Svoj domov jednoducho premeníte na priestor plný inšpirácie a originality. Všetok nábytok a doplnky sú navrhnuté tak, aby slúžili dlhé roky a prinášali radosť každý deň.

Prezrite si kompletnú ponuku New Works.

Prečítajte si tiež