Netradičné severské doplnky pre sviatočný domov

Strávte pokojné a pohodové Vianoce. Vybrali sme tie najkrajšie škandinávske doplnky, ktoré pomôžu naladiť slávnostnú atmosféru a vykúzliť nezabudnuteľný sviatočný domov.

Sviečky sú základ

Bez sviečok to jednoducho nejde. Ich plápolavé svetlo vyvoláva pocit pokoja a pohody a pomôže navodiť hrejivú domácu atmosféru. Prezrite si naše tipy na tie najlepšie z dizajnových svietnikov.

Kolekcia Flare značky HAY ponúka originálne sklenené svietniky, ktoré vychádzajú z tradičných kúskov. Sú ale v moderných a hravých farbách, ktoré v interiéri vyniknú a dodajú mu optimizmus.

Svietnik s príznačným názvom Granny (babička) značky NORTHERN vás vráti do starých čias, kedy plápolavé svetlo sviečok bolo jediným osvetlením za dlhých večerov.

Minimalistické svietniky Arcs sú založené na sústave geometrických tvarov – pozdĺžnych obdĺžnikov zakončených zaoblením. Vytvára tak elegantnú siluetu, ktorou zároveň akcentujú výrazné farby.

Svietniky Echassé značky MENU sviečku elegantne ukryjú v nádobe z opálového alebo dymového skla, ktorá je posadená na tenkom podnoží z čiernej ocele alebo mosadze.

Pozoruhodnú kategóriu tvoria nástenné svietniky, ktoré sú dekoráciou sami o sebe. Napríklad geometrickésvietniky POV značky MENU, ktoré vyzerajú skvele samostatne, ale môžu sa tiež kombinovať do vizuálne pútavých kompozícií.

Sviečky značky HAY majú netradičný skrutkovitý tvar a krásne sýte farby, takže vyniknú aj ako samostatné dekorácie. Predávajú sa v setoch po 6 kusoch v rôznofarebných kombináciách.

Slávnostne prestreté

Slávnostne prestretý stôl pozýva k dobrému jedlu, pitiu a predovšetkým spoločnosti našich najbližších. Vytvorte rodinnú pohodu s netradičnými doplnkami, ktoré pomôžu vykúzliť sviatočnú atmosféru.

Obrus ​​a prestieranie z kolekcie Sobremesa značky HAY sú jedinečné ručne vyšívanými vzormi a obrázkami, ktoré netradične oživia sviatočný stôl.

Štýlový set mlynčekov na korenie MENU je nevyhnutnosťou na každom jedálenskom stole. Exkluzívna edícia z brúsenej mosadze s viečkom z orechového dreva patrí medzi luxusné nadčasové kúsky.

Podnos na vianočné pečivo alebo zákusky od HAY je vyrobený z farebného krištáľu, ktorý ešte zvýrazní svoj sladký obsah. K dispozícii v dvoch farebných prevedeniach.

Servírovací podnos Balcony je nedoceniteľným pomocníkom pri obsluhovaní hostí aj ako štýlová dekorácia. Má elegantný dizajn inšpirovaný estetikou z polovice storočia a vyvoláva tak ľahkú nostalgiu.

Elegantný džbán Etruscan od MENU je odvážny kúsok z leštenej nerezovej ocele, ktorý svojou ladnou siluetou obohajú nielen jedálenský stôl, ale funguje skvele aj ako netradičná váza.

Dekoratívne osvetlenie

Dekoratívne lampy ponúknu príjemné mäkké osvetlenie, ktoré oceníte najmä počas šedých zimných dní a dlhým večerom.

Lampy z kolekcie Parade očaria nápadným vzhľadom pripomínajúcim svetelné sochy. Sú totiž ručne fúkané z farebného skla, ktoré im prepožičiava charakter umeleckých kúskov.

Prenosná lampa z kolekcie Hashira značky MENU je minimalistický kúsok inšpirovaný japonskými lampášmi z ryžového papiera. Vďaka tienidlu z tenkého plátna septembra príjemným mäkkým svetlom, ktoré je navyše možné naladiť do potrebnej intenzity vstavaným stmievačom.

Dekoratívne lampy Ignus sú elegantnou alternatívou k tradičným sviečkam. Sú tvarované z tenkého a priesvitného bone china, čiže kostného porcelánu, ktorý im prepožičiava takmer umeleckú estetiku.

Neónové trubice od HAY si doslova zamilujete. V dvoch veľkostiach a niekoľkých farbách sú perfektné na doladenie atmosféry. Či už chystáte večierok, alebo len hľadáte nevšedné oživenie interiéru.⁠

Jedinečný stojan na stromček

Na záver predstavíme doplnok, ktorý je však absolútnou vianočnou nevyhnutnosťou. Drevený stojan na stromček Stella značky SKAGERAK je jedinečný kúsok, ktorý vyzdvihne krásu stromčeka a pomôže vytvoriť mimoriadnu a slávnostnú atmosféru Vianoc.

Stojan má tvar osemcípej hviezdy a je vyrobený z dubového dreva z udržateľných zdrojov s certifikáciou FSC. Dub je známy svojou vysokou odolnosťou a taktiež krásnou drevenou kresbou a farbou. Poteší tak všetkých milovníkov prírodných materiálov a škandinávskeho remesla.

Uprostred stojana je oceľový kalíšok, ktorý vďaka mosadznej povrchovej úprave dopĺňa slávnostný a sviatočný dojem z celého kúska. Do neho je potom možné doplniť vodu, takže spomalí usychanie stromčeka a vďaka tomu sa z neho budete môcť tešiť dlhšiu dobu.

Prečítajte si tiež