ferm LIVING – príbeh unikátneho spojenia designu, umenia a udržateľnosti

Vo svete dizajnu, kde kreativita nepozná hraníc, sa v roku 2005 začína písať príbeh jednej dánskej značky, ktorá tak trochu vybočuje z radu svojou nedostižnou eleganciou a podmanivou estetikou.

Značka ferm LIVING, ktorej meno upúta, očarila svet unikátnym spojením škandinávskeho minimalizmu, rozpustilých tvarov a vynikajúceho remeselného spracovania. Pozývame vás do tajomného sveta, kde dizajn balansuje na pomedzí umeleckej formy a krása spočíva v každom detaile.

Kapitola prvá – Sen sa stáva skutočnosťou

Začiatok rozprávania sa odohráva v meste Kodani, kde sa Trine Andersen rozhodla vdýchnuť život svojim víziám. Trine sa s manželom pokúšali nájsť tapetu do nového domu, ktorá by odrážala ich vkus, ale bohužiaľ nenašli nič, čo by ich zaujalo. A tak sa talentovaná grafická dizajnérka rozhodla vytvoriť si jednu sama a tá sa stala základom fenoménu, ktorý sa neskôr preslávil pod názvom ferm LIVING. Fascinácia geometrickými vzormi, organické tvary a hlboké prepojenie s prírodou sa čoskoro stali základnými piliermi značky.

„Domov je predsa oveľa viac než len zbierka krásnych predmetov – je miestom, kde sa odohráva život.“ Trine Andersen

Druhá kapitola – Hravý minimalizmus

Filozofia značky stojí na základoch škandinávskeho minimalizmu. Čisté línie, tlmené farby a pocit nenútenej jednoduchosti prestupujú skrz na cez celú tvorbu. ferm LIVING má ale úžasnú schopnosť čeriť svoj minimalistický výraz nečakanou hravosťou. Rozpustilé vzory, pútavé farebné kreácie a zaujímavé detaily akoby vdychujú život do každého dizajnu a tým ho tvoria jedinečným.

Dokonalé spojenie minimalizmu a hravosti – keramické košíky dodajú vášmu interiéru presne to, čo mu možno chýba.

Pri pohľade na vzor ženských postáv tancujúcich v kruhu sa neubránite úsmevu.

Kapitola tretia – Domov je tam, kde je umenie

Svet ferm LIVING vás doslova pohltí svojim presahom do umenia. Od rozprávkových vzorov, ktoré hravo miestnosť premenia na vizuálny pôžitok, až po tvarovo organické doplnky, ktoré interiéru dodajú dotyk umeleckej kvality; v sortimente nájdete produkty, ktoré interiér rozhodne ozdobia, ale tiež pretvárajú priestor okolo seba na živé plátno pre tvorivé vyjadrenie.

Zbierka váz pôsobí takmer kurátorským dojmom.

Zrkadlo alebo umelecký predmet?

Kapitola štvrtá – Udržateľnosť ako základ dizajnovej filozofie

Trvalosť a dopad produktov na životné prostredie patrí medzi zásadné princípy značky. S pevným záväzkom k udržateľnosti sa výroba riadi prísnymi kritériami a funguje v súlade so zodpovednými postupmi. ferm LIVING aktívne znižuje svoj ekologický dopad a meria uhlíkovú stopu svojich produktov. Zúčastňuje sa Globálneho paktu OSN a pravidelne zverejňuje svoju správu o zodpovednosti. Značka si zakladá na dlhodobých vzťahoch založených na vzájomnej hodnotovej tvorbe, transparentnej komunikácii a ohľaduplnom správaní. Značka tak zostáva súčasťou neustáleho dialógu o udržateľnosti a spoločne s ostatnými hľadá cesty k lepšej budúcnosti.

Značka sa pri výrobe riadi niekoľkými princípmi. Napríklad sleduje celý životný cyklus produktu a preferuje materiály s minimálnou uhlíkovou stopou.

Kapitola 5: Globálna senzácia

Príťažlivosť ferm LIVING siaha ďaleko za hranice Dánska a očaruje nadšencov dizajnu po celom svete. Ich tvorba sa objavuje v interiéroch štýlových domovov, butikových hotelov a moderných priestorov na rôznych kontinentoch. Značke sa podarilo vytvoriť globálnu komunitu, ktorú spája spoločná láska k ich jedinečnému dizajnovému jazyku.

Kolekcia prémiových sklenených kúskov Ripple patrí medzi absolútne bestsellery značky.

Kapitola 6: Objavte v sebe dizajnéra

Jedným z najväčších pôvabov značky je ich schopnosť vyvolať kreativitu v každom z nás. So širokou škálou prispôsobiteľných a mnohostranných produktov vás doslova vyzýva, aby ste objavili svoj vlastný unikátny štýl. Prijmite rolu dizajnéra a vytvorte si svet plný osobitosti, fantázie a nezameniteľnej elegancie.

Nájdite v sebe dizajnéra a prebuďte k životu vlastné vízie.

Vynikajúce remeselné spracovanie a veľa priestoru na sebavyjadrenie, polica Bon je navrhnutá presne podľa princípov značky. Zavesiť ju môžete vodorovne alebo zvisle a vytvoriť si tak svoj originálny priestor.

S neuveriteľnou schopnosťou prepájať jednoduchosť s hravosťou, značka ferm LIVING doslova predefinovala, čo znamená vytvoriť si domov, ktorý je nielen vizuálne ohromujúci, ale aj hlboko osobný. Či už túžite doladiť svoj osobný priestor alebo mu pridať umeleckú hodnotu, nechajte produkty ferm LIVING, aby vás vzali na očarujúcu cestu, kde sa krása stretáva s funkciou.

Prečítajte si tiež