Farebná jedáleň s kolekciou Sobremesa značky HAY

Kolekcia Sobremesa, najnovší prírastok značky HAY, vznikla ojedinelou spoluprácou s umelkyňou a šefkuchárkou Lailou Gohar.

Pre Lailu Gohar, ktorá sa narodila v Egypte av súčasnosti žije v New Yorku, je jedlo prostriedok na rozprávanie príbehov. Spoločne so značkou HAY predstavuje kolekciu riadu a kuchynských doplnkov, ktorá oslavuje radosť zo stolovania.

Laila Gohar je známa svojim citom kombinovať umenie a jedlo nevšednými spôsobmi.

Názov kolekcie Sobremesa si požičiava zo španielčiny, kde tento výraz opisuje „užívanie si odpočinku a dobrej spoločnosti po jedle“. Kolekcia zahŕňa žiarivo farebný riad, ako sú porcelánové servírovacie misy rôznych veľkostí a odtieňov, ručne maľované kameninové vázy, džbán na vodu, nádoba na sušienky a porcelánový hrniec na varenie.

Kolekcia Sobremesa vznikla na každodenné použitie a radostné chvíle pri spoločnom varení.

Taniere a misy Sobremesa sa vyznačujú jasnými a teplými farbami, ktoré sa skvele kombinujú.

Sladká ako cukrík - váza Sobremesa Stripe vyzerá krásne s kyticou aj ako samostatný doplnok.

Dóza na sušienky Sobremesa Stripe pozdvihne úroveň popoludňajšej chvíle so šálkou čaju alebo kávy.

Súčasťou je aj nevšedné prestieranie – obrusy a obrúsky z plátna OEKO-TEX®, do ktorých sú ručne vyšívané rôzne vzory a obrazce alebo originálna modrá zástera, ktorá poteší každého milovníka varenia.

Španielske slovo sobremesa označuje chvíle odpočinku po dobrom jedle.

Prestieranie je z plátna OEKO-TEX® a ručne vyšívané.

Laila Gohar navrhla pre kolekciu Sobremesa aj kuchynské textílie, napríklad túto modrú zásteru s vyšívanou lyžicou.

Spolupráca vznikla na základe dlhodobého vzájomného obdivu medzi Lailou Gohar a Mette Hay, zakladateľkou a kreatívnou riaditeľkou spoločnosti HAY. „Spolupráca s Lailou bola veľmi prirodzená, hoci navrhovanie produktov pre ňu bola úplne nová disciplína. Som veľmi hrdá na to, že prostredníctvom kolekcie Sobremesa môžeme šíriť Lailinu prácu a prístup aj k našim zákazníkom,“ hovorí Mette Hay.

Výsledkom tejto ojedinelej spolupráce je ležérna a odľahčená kolekcia, ktorá je súčasne originálna a osobitá. Ponúka netradičné produkty, ktoré sú určené na každodenné používanie a ako sama autorka nabáda, vhodné na kombinovanie s ďalšími kúskami, ktoré máte doma a máte ich radi.

Prezrite si celú kolekciu Sobremesa značky HAY.

Prečítajte si tiež